Kennedy ölette meg Marilyn Monroe-t

Több elmélet született már az ötven éve elhunyt Monroe haláláról, de úgy tűnik, két oknyomozó újságíró megoldotta a rejtélyt. Monroe sokat tudott, ezért Bobby Kennedy eltetette láb alól – állítják.

Ugyan színésznőként nem volt a legnagyobbak egyike, mégis olyan kultusz épült köré, ami a mai napig él, nem csoda, hogy ötven évvel a halála után is még mindig foglalkoztatja az embereket: hogyan halt meg Marilyn Monroe, John F. Kennedy szeretője. Több elmélet is született a szexszimbólum tragédiájáról, a hivatalos verzió szerint öngyilkos lett, de erre most rácáfoltak. Halálát barbiturátmérgezés (altató-túladagolás) okozta, de két oknyomozó újság­író, Jay Margolis és Richard Buskin évekig tartó munka után összegyűjtött annyi bizonyítékot és olyan interjúkat készítettek, amelyek után határozottan állítják, Bobby Kennedy rendelte el Monroe halálát.

Elméletük szerint a színésznő, aki két Kennedynek is a szeretője volt, túl sokat tudott a családi ügyekről, információival könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatta volna a politikus testvérpárt. A szerzőpáros könyvéből kiderül, hogy rettegtek a szőke szeretőtől, ezért döntött úgy Bobby Kennedy, hogy megszabadul a titkok tudójától, aki gondolatait ráadásul piros kis naplójába is lejegyezte. A halálát okozó injekciót állítólag orvosa adta be a színésznőnek higítatlanul, egyenesen a szívébe. A két újságíró könyve a roppant alapos és döbbenetes eredménnyel záruló nyomozás története.

2014.05.18.

---------------------------------------------

 

Frissítés került a Könyvek oldalra!

2014.05.15.

------------------------------------------

A május 15-én megjelenő június havi magazin többek között Marilyn-nel is foglalkozik: Miért nem ölhette meg magát Marilyn? c. cikkben fejtegetik Miss Monroe állítólagos öngyilkosságának körülményeit.

2013.05.07.

--------------------------------------

Frissítés került a Magyar cikkek oldalra!

2013.02.14.

 

-------------------------------------

Budapesten, az Erzsébet körút 50. sz. alatt, a Green Shop papír-írószer üzletben 2013-as Marilyn falinaptár kapható!

2012.10.28.

------------------------------------------

Marilyn Monroe csodálatos halála

2012 október 12-én mutatta be a Karinthy Színház azt a Vámos Miklós tollából származó tragikomédiát, amelyet Marilyn halálának 50. évfordulója alkalmából írt.

Marilyn Monroe szerepét kifejezetten Hullan Zsuzsának írta Vámos Miklós, a rendező pedig Böhm György, aki legutóbb Csurka István Eredeti helyszín című tragikomédiáját rendezte a Karinthyban.

(Egy kritika a www.journality.hu-ról)

"Aki azért tekintené meg az előadást, hogy az esztétikai szupremáciával rendelkező színésznő életéről tudjon még többet annál, amit az egyszerű laikus elérhet a könyveken és a világhálón keresztül, annak borítékolható a csalódottság, mert ez se nem bulvárkanális forrás, se nem ismeretterjesztő előadás, hanem tragikomédia két részben. A valamivel több, mint két órás színjáték játszik a műfaj szavaival: a valódi tragédia itt a komikus elemek jelenléte, ha már a címmel ellentétben se csodálatos, se kevésbé csodálatos halált nem találni benne. A szerző érezhetően nem rendelkezik kreatív humorérzékkel, különben nem erőltetne kopott közhelyeket („a nők gyengeségért hajlandóak a szexre, a férfiak szexért hajlandóak a gyengeségre”), szakállas viccmesélést, és okozna dramaturgiai hibákat olyan egypálcás poénokért, amik anakronizmust okoznak (Marilyn Manson szóvicc, AIDS a homoszexuálisoknál a kora ’60-as években), vagy blaszfémiával kecsegtetnek (bohóc-szerepű messiás), illetve a kínossá váló zsidózási sztereotípia (ti. mindig visszakérdeznek) hatásvesztő ismételgetései. Ezek olyan vezéráldozatok enyhe kacajokért, amelyek hiánya növelné az előadás színvonalát, és a Dr. Bubó Ursulájára hajazó dzsúdós ápolós (bocsánat, Ursula-san) trouvaille sem menti meg az ellaposodástól.
A kis színpadhoz képest - ahol a néző szinte megosztja intim szféráját a színészekkel – sok a párbeszédek alatti kellemetlen üvöltés, viszont az énekbetétek szikráztatják ezt a kontaktust, hiszen személyessé teszi, és óvja a nézőt a jus murmurandi-tól.
Sajnos kapaszkodókban sem bővelkedik az opus, képtelenség követni az események kauzális láncolatát, a tér és idő egysége bomlik, mint lassan az értelem. Nem lehetünk biztosak afelől, hogy álomképeket látunk, vagy valósnak látszó eseményeket, illetve hogy ezek milyen időben és mikor játszódnak, mindezt az egyre képtelenebb karakterek felerősítik -pld: 'szupertitkos kommandó' -. (Művészi vízió? – a szerk.)
A Marilyn Monroe márkajelzés/művi termék evidenciaként hordozza a szexualitás explicit varázserejét, ami a verbalitás szintjén ugyan virágba borult és a cselekményben is volt több forró jelenet, a nézőtéren ennek ellenére fáztak, mert sajnos nem ’jött át’. A fragmentált tér-idő nem kelti fel a nyájas néző érdeklődését a következő eseményre, nem izgul a végkifejletre, mert azt sem tudja, hol is tart a történet, csupán összezavarja a sok valós és fantáziált elem.
Mindezek ellenére a színészek játéka frenetikus, betömködi a lékeket a darab kritikatengerén hánykódó hajóján. A virágárus-lány jelenete ugyan a féltékenység-motívum miatt indokolt, mégis elsiklik a figyelem a bujtatott kontraszton (a ’tökéletes’ nő és a tökéletlen kézfej), mert a szoba átjáró házzá válásának közepén jelenik meg, amikor már rég elveszette a fonalat a néző és már nem figyel az apró részletekre.
Ez a színdarab egy mondatra épül: a szerző nem ért egyet a színésznő halálának elfogadott okával. A tények makacs dolgok, úgy tűnik, Vámos Miklós is... "

2012.10.15.
 

-----------------------------------------------------------------
 

Marilyn Monroe-kiállítás a szegedi Reök-palotában

 

 

Ahogy tavaly augusztusban említést tettem én is ezen a helyen -az akkor még csak tervbe vett -, Marilyn kiállításról, az a múlt hét csütörtöktől egészen szeptember 23.-ig valóssággá vált. Szegeden ugyanis megnyitották  a Regionális Összművészeti Központ kiállító termeinek kapuit, ahol a világkörüli úton lévő, egyedülálló Marilyn-gyűjteményt mutatták be. A relikviák tulajdonosa, a német származású Ted Stampfer Szeged után New York-ba szállítja a nagy értékű tárgyakat.

A gyűjteményben gyermekkori és későbbi fotók mellett többek között szerepelnek forgatókönyvek (saját kezű jegyzeteivel!), ruhák, bútorok, evőeszközök, amelyeket használt, és olyan különlegességek is, mint például egy hajcsavaró, egyenesen Marilyn hajszálaival...

2012.07.25.

-------------------------------------------------

Elbontották Marilyn óriás szobrát Chicagóban!

Pont egy évvel ezelőtt írtam arról a több mint 8 méter magas szoborról, ami Marilyn-t ábrázolja fellibbent fehér ruhájában, a Hét év vágyódás c. filmre emlékezve. Már akkor szerepelt a híradásokban -ahogy az én írásomban is-, hogy a monumentális mű 2012 tavaszáig lesz látható, addig fog állni Chicago Magnificent Mile nevű terén.  Ezzel szemben, már csak a jó leszólás élvezetének kedvéért is, a Borsonline-n ezt olvastam (biztos nem egyedül náluk olvasható ilyen "jó indulatú" hír, de én ott találkoztam ezzel): "Marilyn Monroe-t csúnyának találták, így lerombolták!" "A járókelők otrombának találták a szobrot, és leginkább az eső elől bújtak a szoknyája alá."  Ez olyan szomorú, hogy így kell hozzáállni... ehhez is, mint minden máshoz az életben!

2012.06.05.

----------------------------------------------

Isten éltessen Marilyn!

1926 - 2012

---------------------------------------------

 

Április végén megjelent a Látkép Extra -

Marilyn Monroe-val!

Máig tart népszerűsége, hatalmas érdeklődés övezi személyét több évtizedes halálát követően is! Ennek remek példáját látjuk a fenti lapban is, ahol általában 1-2 oldalas cikkekkel emlékeznek meg a sorban következő mai és régebbi sztárokról... egyetlen kivétel van, Marilyn, akiről pontosan 5 oldalt írnak! ( Brad Pitt - Angelica Jolie - Jennifer Aniston háromszögéről: 4 oldal, Sophia Loren 3 oldal, Jack Nicholson 3 oldal, Charlie Chaplin 4 oldal, Liz Taylor 3 oldal, Clint Eastwood 2 oldal, stb.)

2012.05.02.

--------------------------------------------------------

 

Nosztalgia Bolt

A Westend City legalsó szintjén, a Kosztolányi Dezső nagykörúton, a Match bejáratával szemben található a fenti üzlet, ahol több remek, Marilynnel kapcsolatos emléktárgy is kapható!

--------------------------------------------------

 

My Week With Marilyn

Októberben mutatták be New Yorkban egy filmfesztivál alkalmából a kétszer is Oscarra jelölt Michelle Williamson főszereplésével a My Week With Marilyn c. filmet. A mozi az 1956-ban készített A herceg és a kóristalány (színésznő) forgatása alatti időből emel ki egy hetet, amikor is állítólagosan összeszűrte a levet egy Colin Clark nevű asszisztenssel. (Az ő naplója alapján készült a mostani produkció.)

 

(Egy újabb önjelölt szerető...aki álmait valóságként kürtöli világgá! Bizony, ha Marilyn szeretői számának csak az egytizede igaz, akkor nem is ismernénk őt, hiszen egy filmre sem lett volna ideje - mindig valakinek az ágyában hevert volna. De tényleg, hányszor akarják még elsütni ezt a poént? Ráadásul pont abban az időben, egy vetélés kellős közepén... egy Arthur Miller figyelő szemei mellet..? Persze a filmet nem láttam, lehet, hogy direkt ezekkel az eseményekkel bonyolítják...) És egyébként is,  Williamson-t sehogy sem tudja az agyam-szemem elfogadni Marilyn-ként! Rossz választás volt.

Hol az a báj, az a kellem, az a védtelen, szomorú madárka? Itt egy kipingált mosónőt látok!

-------------------------------------------------

Meghalt Eve Arnold

99 évesen elhunyt Londonban Eve Arnold amerikai fotós, aki sokak szerint a legsikerültebb, de mindenképpen a leghíresebb képeket készítette Marilyn Monroe-ról! Élete során többek között a Life Magazin-nak és a londoni Sunday Times-nak is dolgozott.

2012.01.17.

----------------------------------------

 

Marilyn Monroe első modellfotóit is elárverezik

A decemberben kalapács alá kerülő képek 1946-ban készültek, amikor Marilyn Monroe még sehol sem volt. Az akkor 20 éves  Norma Jeane Dougherty barna hajjal pózol csíkos bikinijében a tengerparton (a sorozat egyik képet itt nézheti meg). Erre rá két évre fedezték fel őt, ekkor kapta meg élete első filmszerepét és a Marilyn Monroe művésznevet. “Ezek valószínűleg a legjelentősebb képei Marilynnek, ami csak létezhet. Nagyon koraiak, ritka, ha ilyen képeket tudunk elárverezni” - mondta a The Sunnak Darren Julien, a Julien aukciósház tulajdonosa.

Egyelőre nem tudni, hogy a Los Angeles-i árverésen mennyiért hirdetik ki a képeket, korábban a híres fehér ruhája, amit a metró szele lebegtet a Hétévi vágyakozás című filmjében 370 millió forintért (2 millió dollár) kelt el.

Az azonban egész biztos, hogy jövőre Magyarországra érkezik Marilyn Monroe hagyatéka: személyes tárgyait és dokumentumait lehet majd megtekinteni. (Lásd részletesebben lejjebb, a hírekben)

velvet.hu

2011.09.26.

--------------------------

 

Elkelt Marilyn Monroe háza

Egymásra licitáltak a vevők: elkelt a ház, ahol Marilyn Monroe meghalt

A meghirdetett árnál 255 ezer dollárral (53 millió forinttal) drágábban sikerült eladni azt a brentwoodi (Kalifornia) házat, melyben annak idején elhunyt Marilyn Monroe. A hirdetési árnál magasabb eladási árnak feltehetően az az oka, hogy a nagy médiahírverésnek köszönhetően többen is érdeklődtek az ingatlan iránt, így végül rálicitáltak egymásra a vevők. A házat eredetileg 3,595 millió dollárért (755 millió forint) akarta eladni tulajdonosa, aki 1996-ban még 925 ezer dollárért jutott hozzá, de végül az ingatlant 3,85 millió dollárért sikerült értékesítenie (808 millió forint).

Az 1929-ben, spanyol stílusban épült ház 1,5 hektáros területen áll, melyet kerítés véd a kíváncsiskodó rajongók elől, akik még mindig gyakran látogatják. A füves kertet egy medence és többek között citromfák díszítik. Az épület falai meglehetősen vastagok, s nem takarták el a mennyezet fagerendáit. A padlót terrakotta járólapok borítják. A 244 négyzetméteres földszintes épületben 4 hálószobát, 3 fürdőszobát, valamint egy irodahelyiséget alakítottak ki.

 

 Monroe még 1962-ben vásárolta meg a Beverly Hillstől nem messze lévő ingatlant 90 ezer dollárért, de mindössze 6 hónapot lakott itt 1962. augusztus 5-én bekövetkezett haláláig.

Bp-ingatlan

-----------------------------------

 

Maf kutya kalandjai barátjával, Marilyn Monroe-val

Marilyn Monroe-t láttuk már szinte mindenhogyan - nemcsak a filmjeiben, hanem róla készült filmekben, életrajzokban, regényekben, nagy írók visszaemlékezéseiben, Andy Warhol képein; láttuk mesés ruhákban és még mesésebb pucérságában... De úgy, ahogy ebben a regényben, még sohasem láttuk: a kutyája, az elbűvölően okos, végtelenül művelt és sziporkázóan szellemes ebfilozófus, Maf szemével.

Monroe 1960-ban, Frank Sinatrától kapott ajándékba egy máltai terriert, amely - pontosabban aki, hiszen nemcsak érző lényről van szó, hanem nagy gondolkodóról is - együtt volt a színésznővel élete utolsó két évében. Az Arthur Millerrel való szakítás után Monroe színészi és magánéletében is egyre bizonytalanabbá vált, magányos volt, időről időre elhatalmasodott rajta a depresszió, egyre több gyógyszert szedett, Dosztojevszkijt olvasott, és különböző pszichiáterekkel próbálkozott. Maf pedig végig vele van, elkíséri a pszichiáterhez, a New York-i elit estélyeire, a próbákra, a felvételekre, egy mexikói kirándulásra; végighallgatja a Frank Sinatrával, Carson McCullersszel, Kennedyvel és a kor még számtalan színes egyéniségével folytatott beszélgetéseit...

Maf, aki neveltetésénél fogva baloldali gondolkodó, sőt éppenséggel trockista, hol kutyákkal folytat magvas eszmecseréket, hol macskákkal perlekedik, hol patkányokat hajkurász, de leginkább forrón szeretett gazdája, Marilyn életének eseményeit kommentálja.

Andrew O'Hagan Londonban élő skót író - számos nyelven megjelent első három regényével (Our Fathers, Personality, Be Near Me) már jelentős brit és nemzetközi díjakat nyert el. Magyar fordításban ez az első könyve.

------------------------------------------

 

A Fehérvári úton lévő vásárcsarnok külső üzletsorán található egy bőrdíszműves. Ott lehet kapni az alábbi képen látható Marilyn Monroe-s női táskát. Viszonylag nagyobb méretű, tehát nem egy retikül-szerűség, hanem hétköznapi használatra alkalmas...

Ugyanez a darab megtalálható egy kis üzletben, a VII. Garay u. 32. sz. alatt, a trolibusz végállomásánál.

2011.09.06.

-------------------------------------------------

 

Mérgezett beöntéssel gyilkolták meg Marilyn Monroe-t

Mérgezett beöntéssel gyilkolták meg Marilyn Monroe-t. Legalábbis ezt olvasta ki a színésznő horoszkópjából  a korábban közgazdászként, sőt egy kórház gazdasági igazgatójaként is dolgozó Bakonyi János.

Ami Monroe halálát illeti: Bakonyi úr a bolygók által igazoltnak látja, hogy a színésznőt meggyilkolták.

– Monroe horoszkópjában speciális alakzat mutatja a nehéz sorsot – ilyen egyébként John Lennon, vagy Hemingway horoszkópjában is található. Bár azt mondták, gyógyszerrel ölte meg magát, a boncolás során nem találtak a gyomrában pirulákat, a vérében viszont tetemes mennyiségű mérget mutattak ki.

Az asztrológus erre is tudja a magyarázatot: Monroe-t a CIA renegát tagjai gyilkoltathatták meg, mégpedig mérgezett beöntéssel. Akkoriban a színésznők közt divat volt, hogy hetente legalább egyszer elvégezzék a méregtelenítő kezelést. Monroe is gyakorta alkalmazta: ez lett a veszte.

Blikk - 2011.09.04.

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez a valóság! Tévében, rádióban, újságban folyamatosan nyomulnak ezek a hivatásos... varázslók! Hogyan és miért engedhető meg az állandó szem előtt tartásuk? Komoly arccal, komoly mondatokkal, komolyan meg lehet ebből élni 2011-ben? És ez a hatóságok szemében nem minősül csalásnak? Komolyan?

Egyébként a beöntéses verzió közismert  volt a kezdetektől fogva, mint az erőszakos halál egyik lehetséges okozója. (Tehát a varázsló tud olvasni. Gratulálunk!) Itt, a honlapon is olvasható erről, az általam, 2006-ban írt szövegben - ITT

------------------------------------------------

 

Lindsay Lohan már megint Marilyn Monroe-ként pózol

 

A balhés színésznő újra Marily Monroe-lázban ég, és amellett, hogy megállás nélkül hozzá hasonlítgatja magát, Monroe-nak is öltözik, ha teheti. Pénteken adódott erre lehetősége -  úgy tűnik, ismét felkérték egy Monroe-s vetkőzésre -, ő pedig nem tétovázott az elkészült képet feltölteni a Twitterre. "Fotózás...a legcsodálatosabb élményben volt részem, lehetőségem nyílt elemezni magamat, befelé figyelni" - mellékelte gondolatait a kép mellé Lohan.

velvet.hu

2011.08.28. 17:16

-------------------------------------

 

Nem kellett senkinek Monroe szexfilmje!

Kudarcba fúlt egy állítólag Marilyn Monroe-val a negyvenes években készült szexfilm argentin árverése. A hétvégi aukción kétmillió argentin pesóról (92 millió forint) indult volna a licitálás, ám egyetlen vásárló sem akarta megadni ezt az árat. A filmet egy spanyol koncertszervező, Mikel Barsa kínálta eladásra a kópia tulajdonosainak megbízásából. Az árverés előtt azonban a Monroe-hagyaték gondozói közleményben hozták nyilvánosságra, hogy a Barsát beperelik csalásért és szellemi tulajdon megsértéséért.

(MTI)  2011.08.08.

Nagyon helyes! Már kezdett roppant unalmas lenni ez az (már többször bebizonyított, hogy) alaptalan rágalomfolyam!

--------------------------------------------

 

Egy szenzációs - De nem 100%-os hír!

2012- ben, Marilyn halálának 50. évfordulója alkalmából, minden valószínűség szerint hazánkba érkeznek MM megmaradt, azaz nem elárverezett személyes tárgyai! A kiállítást, ha létre jön, a német Kontakt kiadónak köszönhetjük, no és persze -az általam egyelőre ismeretlen- magyar szervezőknek. Ha minden a tervek szerint megy, először Szegeden, a Reök palotában lesz látható a tárlat, majd az ősz folyamán Budapestre hozzák az 500 darabos gyűjteményt, egészen az év végéig. Sőt, a legújabb információk arról szólnak, hogy még tovább, vagyis 2013-ban is az országon belül szeretnék tartani a tárgyakat, és eljuttatni még sok más magyar városba.

Azt hiszem mindnyájunk nevében mondhatom, rajtunk nem múlik, mi ott leszünk! Köszönjük!

2011.08.06

---------------------------------------------------------

A múlt hétvégén átadásra került Chicago egyik plázája előtti téren Marilyn 26 láb magas(kb 821,6 cm) szobra. A Forever Marilyn című alkotás Seward Johnson szobrász műve, amely 2012 tavaszáig lesz látható. Maga a szobor a világ egyik leghíresebb, legismertebb fotóiról készült, amiket viszont az 1955-ös, Billy Wilder film (Hét év vágyakozás) forgatásakor kattintgatott Sam Shaw fényképész.  A Chicagóba látogatóknak érdemes megnézni a belvárosi Magnificent Mile téren a monumentális alkotást! A repülő indulásáig viszont nézzétek meg az alábbi képeket:  

Fotó: Europress, AFP (Kattints a képre, majd a "vissza" gombra!)

2011.07.18.

-------------------------------------------------------------

Kapható hazánkban is a 2006-ban megjelent  Portrait of a Legend - Marilyn c. DVD.

Pl. Itt is beszerezhető: 

vagy egyéb lemezei mellett itt is:

--------------------------------------------------------------

Idén, június elsején ünnepelné kedvencünk, Marilyn Monroe a 85. születésnapját.

 

Sok boldogságot küldünk Neki oda, ahol az az áldott jó lelke lakozik!

------------------------------------------------------

A zenék között megtalálható Mp3-ban Elton John gyönyörű dala, a Candle in the Wind >>

----------------------------------------

Van, aki langyosan szereti

A következő hír még 2009-ből való, de azért érdemes erre visszapillantani:

A Hollywood Casino által megrendezett Marilyn Monroe hasonmás-verseny résztvevőiről készült kép bejárta a világot. Egy dologra megtanít: ha az isteni MM bőrébe bújsz, akkor az önbizalmad is az egekbe szökik. A legviccesebben a dlisdted kommentálta a mókát az alábbiak szerint - hevenyészett magyar fordításban: Monroe-paróka: $5 Béna smink: $10 Csináld magad pamutruha: $15 Elfelejteni hátraragtapaszozni a pöcsödet és mégis jobban kinézni, mint Lindsay Lohan Monroe-ként: megfizethetetlen.

Zsolt Gyarmati Blog - by csincsi / 2009.07.08.

------------------------------------------------------------

 

 

Elhunyt Marilyn Monroe egykori szobalánya

 

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Marilyn Monroe egykori szobalánya. Lena Pepitone az 1950-es évek végétől az 1960-as évek elejéig dolgozott Monroe-nak, és társszerzője volt az 1980-ban megjelent Marilyn Monroe bizalmasa című könyvnek is. A nyolcvanhat esztendős nő családja szerdán jelentette be, hogy az asszony szívrohamban hunyt el a Manhattanben. Pepitone holttestére kedden talált rá a család egyik barátja, aki látogatóba érkezett az idős nőhöz. Az asszony gyakran főzött az amerikai színésznő híres barátainak. Pepitone kifogástalan rendben tartotta Monroe hálószobáját és olasz ételekkel kényeztette a színésznő férjét.

MTI - 2011-06-09

--------------------------------------------------------

 

 

Marilyn belehalt Kennedy szerelmébe

Kevés viszony maradt olyan sokáig titokban a nyilvánosság előtt, mint Marilyn Monroe színésznő és John F. Kennedy amerikai elnök néhány hónapig tartó románca.

Kettejük történetét mintha csak egy holywoodi forgatókönyvíró álmodta volna meg. A világhíres ünnepelt színésznő és a világ legbefolyásosabb emberének szerelme már az első pillanatban „halálra volt ítélve", hiszen az elnök sosem hagyhatta ott miatta népszerű feleségét, Jackie-t és két kis gyereküket, hiszen ez azonnal politikai karrierjének végét jelentette volna.

JFK és Marilyn első találkozásának időpontjáról sokat vitatkoznak a történészek, a legtöbb forrás szerint az 1956-ban bemutatott, Buszmegálló című filmben akadt meg az elnök szeme a szőke színésznőn.

Monroe Arthur Miller író felesége volt, miközben filmes körökben azt pletykálták, hogy a lánynak más szeretői is voltak. Kennedy azonban nem tágított, és minden olyan hivatalos eseményen részt vett, ahol alkalma nyílt találkozni a sztárral. Az elnök kitartó udvarlása meghozta a gyümölcsét, 1961 januárjában Monroe elvált, és rendszeresen, de titokban találkozgatott Kennedyvel.

Azt viszont az elnök nem tudta, hogy a színésznőnek komoly pszichés problémái vannak, és a kapcsolat egyre terhesebb lett a politikus számára. A pletykák szerint 1962-ben, nem sokkal azután, hogy Kennedy  születésnapján a New York-i Madison Square Garden sportcsarnokban elénekelte a híres Happy Birthsday Mr. President című dalt, Kennedy szakított a lánnyal, miután már felesége, Jackie is gyanakodni kezdett, hogy több lehet kettejük között, mint barátság.

Monroe viszont egyáltalán nem viselte jól, hogy megszakadt kettejük között a viszony, a hivatalos dokumentumok szerint naponta hívogatta a Fehér Házat, és azt követelte: engedjék beszélni az elnökkel, amit Kennedy minden alkalommal elutasított.

Többféle verzió is kering azzal kapcsolatban, hogy Marilyn hogyan halt meg, de abban valamennyi életrajzíró biztos, hogy az elnök és a szakítás került az életébe. 1962 augusztusában gyógyszer-túladagolás miatt vesztette életét Los Angeles-i otthonában egyesek szerint öngyilkos lett, mert az elnök, akibe őrülten szerelmes volt, kizárta őt az életéből, más teóriák szerint gyilkosság áldozata lett, miután Kennedyvel kapcsolatos megszállottsága egyre terhesebb volt a politikusnak. Az egészen biztos, hogy halála előtt az utolsó telefonhívás a lakásából a Fehér Házba ment. Kevesen tudják, de Monroe-nak nem egy, hanem két elnökkel is viszonya volt, az 50-es évek elején állítólag Ronald Reagannel is találkozgatott, igaz, ő csak 30 évvel később, 1981-ben lett az Egyesült Államok elnöke.

Blikk - 2011.02.28

Igen, nagyon sokáig titokban tudott maradni a kapcsolatuk,  egészen addig, amíg ki nem találta valaki... utána már mindenki tudta! Ebből most komolyan elhisz bárki is bármit? Ha logikusan tud gondolkodni - bármennyire nagy romantikus alkat -, akkor látja, milyen nevetséges és átlátszó történetek ezek, csak unatkozó pihentagyúak kitalációi!

----------------------------------------------------------------

 

 

Monroe-t látják Marjai Juditban

 

Marilyn Monroe-vá és egyben saját maga modelljévé vált Marjai Judit. Ehhez nem csak szemrevaló külsejét formálta át, hanem a fényképezőgép túloldaláról meg is örökítette a végeredményt.

Marjai Judit (balra) egy felkérés miatt ismét modellkedik, Marilyn Monroe bőrébe bújt
Fotó: Northfoto

Marjai Judit nemrégiben titokban levágatta hosszú, vörös hajzuhatagát, és Marilyn Monroe- s külsőt öltött. Abban, hogy frizurája kísértetiesen hasonlítson az egykori szexszimbóluméhoz, Hajas László mesterfodrász segített neki. Arról viszont álmodni sem mert, hogy ezzel nemcsak a környezete tetszését vívja ki, hanem felkelti egy patinás tengerentúli kozmetikai cég figyelmét is. Noha tizennégy éves korától hét esztendőn keresztül modellkedett, nem gondolta, hogy a negyvenet átlépve újra visszatér régi szakmájába. Egy kozmetikai termékhez kerestek Marilyn Monroe-típusú nőket, és ôt választották. (...)

Bors 2011.02.21. - Sárréti Anita

Le a kalapot előtte! Ilyen nagy és természetes hasonlóságot ritkán lát az ember! Ráadásul nincs semmilyen izzadságszaga ennek az egésznek....

Én a magam részéről csak gratulálni tudok!

------------------------------------------------

Régebbiek -->