KEZDŐLAP
  Idézetek róla
  Idézetek tőle
  Leg-leg
  Mix
  Hasonmások
  Fórum
  Linkek
  Kapcsolatok
  Forrás
  Copyright
  +
KIEMELTEK
NORMA JEANE
MARILYN MONROE, 1926-62
MARILYN MONROE

A HALHATATLAN ISTENNŐ

LEG- LEG- LEG

Az ötvenes évek közepétől ő kapta a legtöbb rajongói levelet: heti 5-7 ezret.

 

Még életében a legtöbb címlapfotó róla jelent meg.

 

Őt választották meg Amerikában a XX. század legszexisebb nőjévé.

 

A mai időkig a színésznők közül róla jelent meg a legtöbb könyv.

 

A kilencvenes évek elején, egy világszintű felmérés szerint, a világtörténelem tíz legismertebb női személyisége között ott szerepel Marilyn Monroe.

1952-re Marilyn Monroe Amerika legreklámozottabb nője lett.

 

2005 Júniusában, egy amerikai felmérés szerint, még halála után több, mint negyven évvel is Marilyn Monroe az első számú nő. A kérdés így hangzott: Kivel töltene el legszívesebben egy éjszakát? A nők tízes listája a következő: 1)Marilyn Monroe, 2)Doris Day, 3)Angelina Jolie, 4)Madonna, 5)Halle Berry, 6)Jennifer Lopez, 7)Renée Zellweger, 8)Cameron Diaz, 9)Natalie Portman, 10)Gwyneth Paltrow.

 

2007-ben a brit Virgin Mobile cég, egy kutatás keretében a következő két kérdésben szavaztatta meg az embereket: Ha tehetné, kit támasztana fel az elhunyt hírességek közül, és melyik világtörténelmi eseményt törölné az emberek emlékezetéből? Az eredmény: A legtöbben Marilyn Monroe-t támasztanák fel és a 2001-es new york-i terrortámadást tennék meg nem történtté!

 

A Christie's Aukciós ház eddigi legnagyobb összegért elárverezett ruhája Marilyn estélyije volt, amelyet az 1962-ben, Kennedy elnök születésnapi ünnepségén viselt a Madison Square  Garden-ben.

 

Marilyn élete végéig legjobb alakításának tekintette az Aszfaltdzsungel c. filmben játszott szerepét, ahol Angela Phinlay-t, egy zugügyvéd szeretőjét formálta meg.

 

2011-ben újabb rekordot döntött Marilyn (a sajátját), amikor a Hét év vágyakozás c. filmjében hordott fehér ruháját árverezték el Kaliforniában. Az aukción végül a világ legdrágább filmes kosztümjeként 4 és félmillió dollárért (860 millió forint) kelt el.

 

Marilyn Monroe, ő az a nő, akivel a legtöbben még ma is randiznának!

Egy 2011-es internetes körkérdés így hangzott: Térre és időre való tekintett nélkül kivel szeretnének személyesen megismerkedni, és eltölteni egy forró éjszakát.  A kérdést feltevő Askmen.com oldal szavazóinak harmincnégy százaléka (négyszázezer férfi) keltené életre Marilyn Monroe- t! A lista további helyezettjei is figyelemreméltó nevekből áll:  Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Vivien Leigh, Grace Kelly, Rita Hayworth, Judy Garland, Ava Gardner, Ingrid Bergman vagy Lana Turner.

 

 

 
 
COPYRIGHT 2005-2008 FORTRESSCOMM - ALL RIGHT RESERVED