Szakácskönyv - 5 az egyben

 

TI: Szakácskönyv - 5 az egyben
AU: Frank Júlia
AU: Hegedűs János
NA: Hegedűs János (szerkesztő)
DT: szakácskönyvek
PD: 1999/07 (elektronikus változat)
SO: URL: http://www.extra.hu/szakacskonyv/
KW: szakácskönyv
KW: receptek
NT: A MEK szövegváltozat javított!



//////////////// MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR \\\\\\\\\\\\\\\\

Ez a dokumentum a Magyar Elektronikus Könyvtárból származik. A
szerzői és egyéb jogok a dokumentum szerzőjét/tulajdonosát
illetik (amennyiben az illető fel van tüntetve). Ha a szerző
vagy tulajdonos külön is rendelkezik a szövegben a terjesztési
és felhasználási jogokról, akkor az ő megkötései felülbírálják
az alábbi megjegyzéseket. Ugyancsak ő a felelős azért, hogy
ennek a dokumentumnak elektronikus formában való terjesztése
nem sérti mások szerzői jogait. A MEK üzemeltetői fenntartják
maguknak a jogot, hogy ha kétség merül fel a dokumentum szabad
terjesztésének lehetőségét illetően, akkor töröljék azt a MEK
állományából.

Ez a dokumentum elektronikus formában szabadon másolható,
terjeszthető, de csak saját célokra, nem-kereskedelmi jellegű
alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való
megfelelő hivatkozással használható. Minden más terjesztési és
felhasználási forma esetében a szerző/tulajdonos engedélyét
kell kérni. Ennek a copyright szövegnek a dokumentumban mindig
benne kell maradnia.

A Magyar Elektronikus Könyvtár elsősorban az oktatási/kutatási
szférát szeretné ellátni magyar vagy magyar vonatkozású,
szabad terjesztésű elektronikus szövegekkel. A MEK projekttel
kapcsolatban a MEK-L@listserv.iif.hu lista e-mail címén lehet
információkat kapni és kérdéseket feltenni. A MEK központi
Internet szolgáltatásainak URL címei: <http://www.mek.iif.hu>,
<gopher://gopher.mek.iif.hu> és <ftp://ftp.iif.hu/pub/MEK>.

\\\\\\\\\\\\\\\\ HUNGARIAN ELECTRONIC LIBRARY ////////////////


 





------------------------------------------------------------------------------

TARTALOM


1. könyv
========

Különleges és egyszerű ételek
=============================

Levesek

Bakonyi betyárleves
Becsinált leves
Hamis palócleves
Malacaprólék leves
Kunsági leves
Tárkonyos raguleves
Tyúkhúsleves zsemlegombóccal
New-England chowder
Béarni libaleves
Kínai húsleves töltött tésztabatyukkal
Görög rizses tyúkleves
Mexikói bab darált hússal


Különleges ételek

Különleges húsostál
Gyömbéres lencse füstölt angolnával
Zöldséges sáfrányos haltál
Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival
Eredeti erdélyi töltött káposzta


Sertés húsok

Orjaleves
Gábris leves
Angol vagdalt
Olasz sertéskaraj
Piramis
Citromos sertéssült
Malacpörkölt
Hortobágyi töltött burgonya
Húsos burgonyagombóc
Kalocsai sertésborda
Csopaki tokány
Debreceni tokány
Székely sertésköröm
Mexikói sertésflekken


Marhahúsból készült ételek

Zengői töltött rostélyos
Szerb rostélyos
Töltött borjúszegy "Sir Henri"
Angol bélszín
Bélszínfilék hagymásan
Beefsteak
Borsos marhasült
Borsos tokány
Hagymás rostélyos
Marhapörkölt


Egytál ételek

Babgulyás füstölt csülökkel
Pacalpörkölt (sertés körömmel)
Bográcsgulyás
Marhagulyás
Birkaragu
Korhely halászlé
Magyaros egytál
Székelykáposzta
Sólet
Töltött káposzta
Töltött paprika csirkemellből
Sárgaborsó-főzelék
Körömpörkölt


Grillek

Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal) nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült


Disznótoros ételek

Debreceni rizses-májas hurka
Zsemlés májas hurka
Rizses-májas hurka
Köleskásás hurka
Hideg májas hurka
Füstölt májas hurka
Kenőmájas készítése
Alföldi véres hurka
Majoránnás véres hurka
Rizses véres hurka


Szárnyas húsból készült ételek

Töltött libacomb
Pulykamell rolád
Sült pulykacomb marsalával
Gesztenyés kacsasült
Ananászos csirkemell
Bajor csirkecomb
Fokhagymás rakott csirke
Gesztenyés gombás pulykatekercs
Pulykamell rolád mandulás körtével


Vadhúsból készült ételek

Vadhús étkek: pácolás
Vadászpecsenye
Fogoly kelkáposztában
Nyúl pácolva
Őzgerinc angolosan
Bodrogi Gyula vaddisznópörköltje
Tihanyi vaddisznóragu
Szarvashús polgári módon
Vaddisznóhús vörös borral
Töltött fácán
Vadleves
Szarvas vagy őz gulyás
Őzcímerből vagdalt
Szarvashús barna mártalékban vérrel


Víziherkentyűk: halak, rákok, stb.

Ponty sörben pácolva
Szegedi halászlé
Halpaprikás bográcsban
Törpeharcsa fehérborban
Halászlé
Töltött pontyfilé
Tejfölös sült csuka
Sügérfilé garnélarák mártásban
Rákkal töltött sült alligátorteknős
Tempura garnélarák


Nagyon finom mártások

Írómártás avokádóval és kaprival
Máltai mártás
Sóskamártás
Francia mustármártás
Zöldfűszer mártás
Fehér vajmártás
Könnyű, tejszínes kucsmagombamártás
Enyhe mustármártás
Currymártás chutney-val
Pezsgőmártás
Vörösbormártás salottahagymával
Édes-savanyú gyömbérmártás
Paradicsommártás


Pizzák

Pizzatészta alaprecept
Sonkás-olívás
Hagymás pizza
Mini pizza



2. könyv
========

Savanyítási és befőzési titkaim
===============================


Befőzési tanácsok

Savanyúságok

Csemegeuborka
Kovászos uborka télire
Sós uborka
Mustármagos uborka
Hagymás uborka
Uborkasaláta
Mustban főtt sütőtök húsok mellé
Tök uborka módra
Zöld dinnye ecetben
Zöld paradicsom ecetben
Zöldpaprika ecetben
Zöldpaprika erdélyi módon
Paprikasaláta télire
Sültpaprika saláta
Vegyes zöldségsaláta
Csalamádé
Ecetes hagyma
Gombasaláta
Fűszeres gombasaláta
Szerb saláta
Marinált paradicsompaprika
Patisszon (csillagtök) ecetben
Patisszonsaláta
Cukkínisaláta
Cukkíni fűszeresen
Szőlőlevél eltevése (kiskerttulajdonosok figyelmébe)
Céklasaláta
Reszelt cékla
Ribiszke ecetben (vadhúsok mellé)
Ecetes meggy vagy cseresznye
Mustáros meggy (erdélyi módra)
Ecetes őszibarack
Sárgadinnye ecetben
Ecetes körte
Ecetes szilva
Ecetes birsalma
Sárgadinnyehéj ecetben
Padlizsánsaláta ízesen
Vöröskáposzta-saláta
Uborkasaláta másképpen
Zöldbabsaláta
Káposztasaláta
Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)


Főzelékek, zöldségfélék tartósítása

Sóska
Paraj és mángold
Podlupka
Gomba gőzölve
Zöldborsó
Zöldbab
Zöldbab nyersen
Fejtett bab
Babgyuvecs
Tök ecetben
Tök fűszeresen
Tök gőzölve
Karfiol
Zöld kapor 1.
Zöld kapor 2.
Kapor ecetben
Paradicsomlé 1.
Paradicsomlé 2.
Paradicsomlé 3. (nyers)
Paradicsompüré ízesítve
Paradicsom olajban
Paradicsom egészben
Tölteni való paprika
Tölteni való paprika paradicsomlében
Lecsó 1.
Lecsó 2.
Lecsó 3.
Padlizsános lecsó


Ízesítők

Ételízesítő
Zöldségkeverék sótlanul
Leveszöldség üvegben
Fűszeres paradicsom
"Piroska" (erdélyi ízesített paradicsom)
Ízesítő paprikából és paradicsomból
Paprikalekvár
Paprikalekvár sótlanul
Petrezselyem-, zellerzöld vagy kapor sóban
Gombapor


Aszalás, szárítás

Zöldborsó
Zöldbab
Gomba
Leveszöldség
Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor
Paprika
Spárga sós lében
Tárkonyos gyöngyhagyma
Apró csemegeuborka
Uborka saláta
Kovászos uborka szőlővel
Pácolt fokhagyma
Savanyú görögdinnye
Paradicsompaprika ecetben
Káposztával töltött paradicsompaprika
Csalamádé 1.
Csalamádé 2.
Tejsavas erjesztéssel tartósítottak
Kovászos uborka
Téli sós-vizes uborka
Káposztasavanyítás
Savanyított káposztakonzerv


Ecettel tartósítottak

Csemegeuborka
Ecetes uborka
Ecetes cornichon uborka (francia recept)
Ecetes mustáros uborka
Uborkasaláta
Édes-savanykás uborka
Édesen sós-ecetes uborka
Fűszeres uborkaszeletek
Zölddinnye-savanyúság
Ecetes paprika
Paprikasaláta
Tölteni való paprika ecetesen
Tölteni való paprika paradicsommártásban
Ecetes cékla
Ecetes gomba
Ecetes gyöngyhagyma
Gyöngyhagyma kaporral
Gyöngyhagyma vörösborral
Patisszon (csillagtök)
Zöld paradicsom
Zöld paradicsom édes-savanykásan
Édes-ecetes uborka paprikával
Édes-savanykás tök
Tök normadiai módon
Zöldbabsaláta télire
Piros káposztával töltött paprika
Vegyes savanyúság
Csalamádé
Cukkíni római módra


3. könyv
========

Vegetáriánus ételek
===================

Levesek

Amerikai szárazbableves
Grízgombóc leves gombával
Édes, paradicsomos sárgaborsóleves
Kapros, joghurtos sárgaborsóleves
Paradicsomos zöldségleves
Olasz spagettileves
Rizses gombaleves
Kapros tökpüréleves
Sóskakrémleves tojásgaluskával
Tojásos kukoricaleves
Francia hagymaleves
Zelleres, savanyú lencseleves
Édes sütőtökpüré-leves
Cukkínikrém-leves
Fehér burgonyaleves
Spenótleves roqueforttal
Hideg uborkaleves
Zelleres, savanykás bableves
Babgulyás, szójakockából
Karfiolleves "húsgombóccal"
Roquefortos zöldborsóleves
Tavaszi burgonyagombóc-leves
Zöldségkrémleves
Tejszínes hideg sárgadinnyeleves
Mazsolás vanília leves


Főételek

Szójapörkölt
Juhtúrós rakott burgonya
Kocsonyázott majonézes burgonya
Szója brassói
Paradicsommal rakott padlizsán
Szójalabdacsok zöldborsópürében
Tepsis cukkíni
Tavaszi rakottas
Brokkoli tricolor
Brokkoli szárazbab egytál
Vadasan töltött hagyma
Ráctök
Gombafejek rakva
Forró sajtos gombás stangli
Kukoricával töltött kellevél, rántva
Karfiolpörkölt
Rizses lecsóval rakott padlizsán
Szójaburger
Sajtos sült rizs
Töltött karalábé
Tojásos spenótgaluska
Zöldséges rántotta tepsiben
Mexikói egytál
Pikáns töltött paradicsom
Pörköltfelfújt
Hamis hortobágyi palacsinta
Vöröskáposztás rakott puliszka
Hagymás burgonyafelfújt
Rizses babtorta
Karfiol párizsiasan
Pikáns padlizsán egytál
Tojáspörkölt paradicsommal
Currys zöldborsóval töltött palacsinta, rántva
Sárgaborsó egytál
Sült burgonyás zöldségtál
Sajttal rakott padlizsán
Juhtúrós rakott puliszka
Zöldbabfelfújt
Babpörköltös egytál
Újhagymával rakott rizs
Zöldségkrémes makaróni
Hamis bolognai spagetti
Texasi zöldborsós egytál
Tárkonyos töltött burgonya
Zöldség-kebab
Fokhagymás rakott zöldbab
Klasszikus töltött paprika
Hamis zöldséges gulyás
Kelbimbó morzsában
Töltött omlett, paradicsommártással
Töltike
Lencsetorta
Zöldséggel töltött cukkíni
Scsevapcsicsa hús nélkül
Sárgarépás sült galuska
Kolozsvári töltött káposzta - másképpen
Burgonya Orly-módra
Dél-olasz rakott tészta
Joghurtos gomba egytál
Spagetti vadas szósszal
Patisszon, csőben sütve
Tárkonyos-kapros szójaragu
Fűszeres szójafasírt
Kapros túróval töltött gombafejek, rántva
Hamis székelykáposzta
Gombával töltött tök
Borsos, szójacsírás ragu
Hipp-hopp burgonya
Tarka kukoricafelfújt
Tojással rakott spárga


Főzelékek

Currys sárgabab
Lencsefőzelék pikánsan
Majoránnás savanyú burgonyafőzelék
Zöldborsó - édesen
Parajfőzelék galuskával
Sárgaborsópüré, sült hagymával
Főzelék kínai kelből
Patisszonpüré-főzelék
Túrós zöldborsó
Savanykás burgonyafőzelék, újhagymával
Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
Karalábé, zöldjével
Finomfőzelék (...de tényleg az!)
Lecsó, padlizsánnal
Svájci kukoricafőzelék
Babos burgonya
Rózsaszín burgonyafőzelék
Keleti szárazbab-főzelék
Paradicsomos karfiolfőzelék
Kelbimbófőzelék, gombával


Köretek, feltétek

Egészben sült fokhagymás újburgonya
Spanyol zöldborsó
Currys rizibizi
Fűszeres zöldbab
Tócsni, snidlinggel
Morzsás brokkoli
Hagymás palacsintacsíkok
Petrezselymes tojáspogácsa
Hideg töltött paradicsom - másképpen
Rakott zöldköret
Kukoricagombóc
Kapros, juhtúrós galuska
Spenótlepény
Burgonya, tükörben
Zöldségropogós
Túrós pofézni
Padlizsán fokhagymás tejföllel
Burgonya bundában
Zöldségtorta
Sajttal sütött rizs


Saláták

Saláta magvakból
Pikáns rizssaláta
Céklasaláta szójacsírával
Greenland-saláta
Édeskés babsaláta
Sajtos köretsaláta, tejszínnel
Római saláta
Paradicsom-uborkasaláta, roqueforttal
Céklasaláta másképpen
Klasszikus vitaminsaláta
Színpompás káposztasaláta
Waldorf-saláta
Hideg sárgaborsó-saláta
Tojássaláta, pirospaprikával
Brokkoli krémöntettel
Cukkínisaláta, sajtos öntettel
Hagymás-savanykás babsaláta
Olasz spagettisaláta


4. könyv
========

A nagy Fritukönyv
=================

Bevezetés

Köretek, zöldségételek

Sajtos rántott zöldpaprika
Sült gyöngyhagyma
Sült szardellás gomba
Fokhagymás cukkíni
Újburgonya fűszeres bundában
Majoránnás karotta
Rokfortos rántott paradicsom
Sonkával töltött zöldpaprika
Sós gesztenyekrokett
Sült zeller
Káposztás galuska
Ropogós cukkíni tejfölös hagymával
Sült töltött paprika
Borókás sült karfiol
Sült kukorica
Sörös kukoricafánk
Hagymás kukoricapuffancs
Rántott kelkáposztatekercs
Sült sárgarépa
Valódi sült krumpli
Zsákbamacska
Brokkolis batyu
Sült padlizsán
Tormás-diós céklafalatok


Halas ételek

Tengeri halpogácsa
Kaliforniai apró rák
Pácolt hal sörtésztában
Rántott szardínia citrommártással
Sült kagyló fokhagymával
Lazaccal töltött palacsinta
Kaviáros palacsinta
Szardellás krokett
Kaviárral töltött fánk


Húsételek

Hagymás csirkecomb
Pácolt csirkecomb Hegedűs-módra
Sajttal töltött csirkecomb
Csirkecomb Hegedűs-módra
Aszaltszilvás csirkemell
Kókuszos csirkemell
Sörös csirke
Hegedűs húsfalat
Illatos csirkeragu
Makói csirkemell
Almás csirkevagdalt
Budai sült csirke
Csirkemájas burgonyapogácsa
Csirke tojásban
Süni
Királyok csirkecombja
Lucullusi csirkeszárny
Gesztenyés csirkemájkrokett
Gesztenyés pulykamell
Mandulás csirke kínai módra
Pácolt currys csirke
Mogyorós csirkeszárny
Libamáj ínyenceknek
Csirkecomb gombában
Kapris húspogácsa
Dán húspogácsa
Kakashús krokett
Matrózkolbász
Hamis "borjú" vagdalt
Sörös gombóc
Sonkás szűzérmék
Citromos rántott szelet
Parmezános májszeletek
Pácolt sonka sajtbundában
Virsli falatok
Rántott tüdő gombóckák
Fokhagymás füstölt csülökfalatok
Tormával töltött rántott szelet
Virsli sült burgonyában
Finom sertésláb
Fokhagymás vesés szelet
Sajtos töltött sonka
Rejtett, töltött sonka
Sült hot dog
Párizsis nyárs
Csabai krokett
Hawaii tekercs
Virsli köpönyegben


Sör- és borkorcsolyák

Hagymás krumplilángos
Ropogós szardellás lángos
Sajtos-kapros galuska
Sült sajtgombóc
Sajtos-sonkás rizspogácsa
Palacsintában sült sajt
Sajtos bundás kenyér
Gombás tojás - másképpen
Sajtos borkorcsolya
Meleg sajt hajdú módra
Töltött tojás
Juhász zsemle
Sörben sült fürjtojás
Italkorcsolya
Szalonnás lepény
Sajtgombóc
Sós gesztenyepalacsinta
Palacsintaforgács
Sörben sült burgonyagombóc
Paprikás sörlepény
Diós sós palacsinta
Sós diócsemege
Töltött burgonyafánk
Burgonyás lángos másképpen
Egyszerű lángos
Currys lángos
Foszlós lángos


Édességek, gyümölcsös desszertek

Palacsinta-titok
Rumos-burgonyás palacsinta
"Gyerekabrak"
Mandulás szilvalepény
Konyakos körtelepény
Kecskeméti ropogós barack
Rántott diós szilva
Birsalmafánk
Almafánk
Őszibarackfánk
Bundás bodza
Őszibarack borban
Rumos banánfánk
Mazsolás fánk
Ananászfánk
Narancsfánk
Gyümölcsös rizsgombóc
Májusi desszert
Almapuffancs
Mandulában sült szilva
Meggyes gesztenyefánk
Meggyes piskóta halom
Igazi farsangi fánk
Túrófánk
Töltött fánk
Négerfánk
Rózsafánk
Bécsi gyűrűfánk
Lekváros pufi
Sült barátfüle
Fahéjas fánk
Forgácsfánk


5. könyv
========

Süteményes receptek régről és mostanról
=======================================


A torták és sütemények díszítéséről
Mignonok készítése

Torták és mignonok bevonására szolgáló mázak
Fehér cukormáz hideg úton
Fehér cukormáz meleg úton
Kávémáz
Cukros csokoládémáz
Csokoládémáz, vajas
Csokoládémáz, olvasztott

A krémekről
Krémek készítése
Mire ügyeljünk a krémek elkészítésénél?
Egy-két szó a krémek tálalásáról
Töltelékkrémek készítése
Jegeskávé vagy csokoládé
Rothermere-krém
Krémeslepény
Mokkakrém-torta
Citromkrém-szeletek

Sonkás csigák
Habtekercs
Ribizli (gyümölcsös) lepény
Bisquit-tekercs mogyorókrémmel
Vaníliás kuglóf
Túrós torta
Brioche
Zsírban sült párnácskák
Fonott kalács
Sziléziai hintett lepény
Vaníliás Bisquit (piskóta-forma)
Könnyű teasütemény
Sajtos rudacskák teához
Túrós táska
Lili-kifli
Diák-kenyér
Zsúrpogácsa
Mogyorós fészek
Mogyorós babtorta
Burgonyás patkók
Női szeszély
Csokoládés őzgerinc
Rokokó torta
Néger kifli
Mágnás dióspite
Csokoládés szeletek
Ánizsívek
Mandulás félholdak
Narancsrudacskák
Diós rudacskák
Sós tearudacskák
Búr-torta
Morzsalepény
Szentjánoskenyér-torta
Mogyorós szelet teához
Leveles sajtos rudak
Fahéjas borbamártó
Ördög pilulái
Non plus ultra pogácsa
Ánizsos rudak
Mandulás bimbók
Fűszeres borbarát
Túrófánk
Gesztenyés csók
Vaníliás perecek
Garibaldi szelet
Ünnepi torta
Gesztenyetorta, töltött
Edward-szeletek
Márványszelet
Dobos-torta
Datolya-csók
Diós felfújt
Bécsi keksz
Császárfánk
Szerelmes levél
Dióstekercs
Dióstorta
Indiáner-fánk
Mogyorókrém-torta
Alvétorta
Gesztenye mignonok
Álkomiszkenyér
Huszárcsók
Dióspogácsa
Jäger-tortaszeletek
Szilveszter sütemény
Napóleon-szeletek
Puncstorta krémmel
Orosz teasütemény
Japán-torta
Szegedi tejfeles lepény
Mákoskürt
Mézeskalács
Nürnbergi báblepény
Diós linzi tortácskák
Paulette
Meggyes lepény
Almás puding
Mogyorós habkarikák (igen csinos karácsonyfa sütemény)
Léha sütemény
Piskótafánk.
Rózsafánk
Túrópogácsák
Mogyorós perecek
Kanonok lepény
Gyümölcsös gesztenye torta
Csokoládés koszorúk (karácsonyi édesség)
Túrós fonatok
Kossuth-kifli
Fahéjas vaníliás rudacskák
Homoktorta
Vaníliás habcsigák
Kókuszperecek
Farsangi szelet
Vaníliás teasütemény
Vajastáskák
Sacher-torta
Prelátus-torta
Bécsi kokárda
Meggyes piskótaszeletek
Püspökkenyér
Dióskifli
Forgácsfánk
Dominó
Stefánia-torta
Tiroli rétes
Ánizsos szelet teához
Mozart-szelet
Gesztenyés kosárka
Mandulás keret
Croquettes
Londoni keksz
Francia mandulás sütemény
Tejszínes habtölcsér
Habos teasütemény
Morzsa torta
Kávéfelfújt vaníliakrémmel
Cukorszalámi
Zárdakifli
Kakaós torta
Csokoládés hajócskák
Dióskürt
Habos csokoládémáglya
Tealinzer
Sonkás tekercsek
Citromos koszorú
Diós zsúrszeletek
Csokoládés fészek
Narancstorta
Vilmos keksz
Pozsonyi patkó
Almáslepény
Csokoládé-patience (gyors karácsonyi sütemény)
Édes pogácsa
Burgonyás szelet
Alma, csőben sütve
Mexikói kókuszos piskóta
Mandulás túrókrém
Máktorta citrommázzal
Mogyorós sült banán
Túrós palacsinta, őszibaracköntettel
Rántott tejbegríz
Mákosguba, vaníliapudinggal
Cirmos alma
Almagombóc
Epres piskóta
Egzotikus gyümölcsrizs
Hamis túrógombóc, málnasodóval
Cheesecake (amerikai, édes sajttorta)
Részeg nyárvégi gyümölcskehely
Burgonyafánkok, mandulával
Ananász vanília-kehely
Kókuszgolyó
Bundás banán, csokoládéöntettel
Kókuszos golyó
Piskótahasábok kókuszban
Pöttyöske
Gyümölcstorta
Sajtrolád
Rumos dióbomba
Túrókrémes
Túrós párnácska
Túrós-diós pogácsa
Poharas piskóta
Diós kocka
Diós rudak
Kókuszcsók
Vajas teasütemény
Egyszerű teasütemény
Ízes kocka
Linzerperec
Burgonyás linzer
Burgonyás patkó
Töpörtyűs almás
Szerecsenfánk
Olajban sült párnácska
Virágfánk
Gyümölcskenyér
Marcsa-pogácsa
Margit-szelet

Sajtos fillér
Sajtos lapocskák
Sajtos puffancs
Finom sajtos
Túrófelfújt
Sós stangli
Sonkás lepény
Sonkás vagy gombás batyu
Reggeli sütemény
Teapogácsa

Az eredeti somlói galuska
Málnahab
Vegyes jégrém
Burgonyás csőröge
Tejfölös fánk
Rózsafánk
Forgácsfánk
Hókifli
Sajtos pogácsa
Túrós táska

Gyümölcs és zöldségcsemegék
Gyümölcskocsonya
Rakott gyümölcskocsonya
Gyümölcssajt nyersen
Vízen kelt kifli (nagykunsági lakodalmi sütemény)

Krémek sütemények, torták töltéséhez, édes mártások
Kávékrém
Csokoládés gesztenyekrém
Búzacsírás töltelék
Főzött csokoládékrém
Főzött kávékrém
Diós töltelék
Citromkrém
Vaníliakrém
Karamellkrém ostyatöltéshez
Csokoládémártás
Narancsmártás

Kalácstészta (alaprecept)
A kevert élesztős tészta (kuglóf)
Omlós élesztős tészta
Hajtogatott élesztős tészta (alaprecept)

Rétesek
Rétestészták
Mákos rétes
Élesztős rétestészták
Almás rétes
Cseresznyés és meggyes rétes
Túrós rétes
Kapros-túrós rétes
Káposztás rétes
Vargabéles


---------------------------------------------------------------------