Érdekességek, amik olykor viccesek, de nem kizárólag arra épít, van valami egyéb "értelme" is. (Ha más nem, hát az, hogy jópofa...)  lássuk...

Humorosak, de különböznek a "sima" viccektől: tartalommal bíró írások, amik nem csak szórakoztatóak, de talán néha elgondolkodtatóak is.
lássuk...

A fejtörőket akik szeretik, rossz emberek nem lehetnek. Akarom mondani hülyék... Az tény, hogy csiszolja az elmét, erősíti a kitartást és türelmet. És még szórakoztat is. Kell ennél több?
lássuk...

A játék nem csak a gyerekek kiváltsága! Ne felejtsük, hogy az az ember nem öregszik, akiben mindig marad egy csöppnyi gyerek és képes a játékra!
lássuk...

A viccektől általában és jó esetben nevetni szoktunk. És mit jelent a nevetés? Jó kedvet, felszabadultságot, jobb vérkeringést, vagyis egészséget. ...azzal a kis állítólagos súlygyarapodással meg ne foglalkozzunk, jótékony hatásai mellett az eltörpül...
lássuk...

A komoly dolgoktól nem kell feltétlenül megijedni, attól függetlenül, hogy bizonyíthatóan nincs semmilyen hatása a nevetőizmainkra. Ellenben alkalmasak arra, hogy az elménket működésbe hozza... és az is valami, sőt...  lássuk...

Az újságcikkek egy olyan, több évvel ezelőtti gyűjtemény, amely szinte az életünk minden területére kiterjed. Legyen az tudomány, társadalom, gazdaság vagy éppen kis színes. lássuk...

A közmondásokról nincs mit hosszan beszélni, az előző oldal óta lehet tudni, mennyire vagyok elfogult e témában. Mind egy-egy kis világ... lássuk...

Ha még több olvasni valót szeretnél, márpedig miért ne, akkor feltétlenül nézz ki  Fortresscomm Olvasótermébe lássuk...

Érdekességek:

 

A Stella Díj jelöltjei

 

Ez Amerika (...és sajnos lassan már nem csak az...)

Újra eljött az idő, hogy bemutassuk a Stella Díj idei év jelöltjeit. A Stella név a 81 éves Stella Liebeck előtt tiszteleg, aki sikeresen perelte 2.900.000$-ra a McDonald's étteremláncot miután harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a magára öntött kávétól. Ennek emlékére osztják ki minden évben a Stella díjat az Egyesült Államok legnevetségesebb kártérítési perének. S most következzenek az idei évi jelöltek:

1. Kathleen Robertsonnak (Austin, Texas) 780.000$-t itélt az esküdtszék mert egy bútorboltban áteset egy szaladgáló kisgyereken és eltörte a bokáját. Az üzlet tulajdonosát meglepte az ítélet, mert a szaladgáló kisgyerek Kathleen Robertson gyermeke volt.

2. A 19 éves Los Angelesi Carl Truman 74.000$-t és orvosi kiadásainak megtérítését kapta, mert a szomszédja áthajtott a kezén Honda Accordjával. Mr. Truman nem vette észre, hogy valaki ül a kocsi kormányánál, miközben megpróbálta ellopni a gépkocsi dísztárcsáit!

3. Terrence Dickson (Bristol, Pennsylvania) kifelé tartott abból a házból amit éppen kirabolt. A garázson keresztül próbált kijutni a házból, de mivel az ajtónyitó automatika meghibásodott nem tudta kinyitni. Természetesen megpróbált visszajutni a házba, de a garázst és a házat összeköto ajtó bezárult miután becsukta maga mögött. A ház tulajdonosa éppen nyolc napos vakációját töltötte, ezért Mr. Dickson nyolc napig a garázs rabja maradt. Egy rekesz Pepsin és egy nagy zsák kutyatápon élt egy hétig. Beperelte a tulajdonos biztosítóját, mert a helyzet túlzott mentális kínokat okozott számára. Az esküdtszék 500.000$-nyi kártérítést ítélt neki.

4. Jerry Williams (Little Rock, Arkansas), 14.500$-t és orvosi kiadásainak fedezését nyerte, mert a szomszéd vadászkutyája megharapta a fenekét. A vadászkutya a szomszéd bekerített kertjében volt láncon. A kártérítés kevesebb volt, mint vártak, mert az esküdtszék úgy érezte, hogy a kutyát enyhén provokálta Mr. Williams azzal, hogy folyamatosan légpuskával lőtte.

5. Egy Philadelphiai éttermet 113.500$ kártérítés megfizetésére kötelezték, miután Amber Carson(Lancaster, Pennsylvania) elcsúszott a földre öntött röviditalon és eltörte a farkcsontját. Az ital azért volt a földön, mert Ms. Carson kb. fél perccel korábban a barátjára öntötte miközben vitatkoztak.

6. Kara Walton (Claymont, Delaware) sikeresen perelte egy disco tulajdonosát, mert leesett a toalett ablakából és kitörte két első fogát. Ms Walton megpróbált lelépni a szórakozóhelyrol a WC ablakon keresztül, mert nem akarta kifizetni a 3,50$-os számlát. 12.000$-t és fogászati kiadásainak fedezését ítélte az esküdtszék.

7. Talán az idei befutó Mr Merv Grazinski (Oklahoma City, Oklahoma). Mr Grazinski vett egy vadiúj 32 láb (majdnem 10 méter) hosszú Winnebago lakókocsit. Első útján hazafelé az autópályán beállította a sebességet 110 km/h-ra, majd elhagyta a vezetoülést és hátrament, hogy készítsen egy kávét. Mint az várható volt a lakókocsi letért az autópályáról, összetört és felborult. Mr Grazinski beperelte a Winnebagot, mert nem jelezték a használati utasításban, hogy menetközben nem hagyhatja el a vezetoülést. Az esküdtszék 1.750.000$-t és egy új lakókocsit ítélt meg Mr. Grazinskinek. Ezekután a cég megváltoztatta a használati útmutatókat, hátha még egy ilyen idióta vesz tőlük lakókocsit.

 

 

Az év 12 halálesete

 

Az FBI minden évben, az elkövetett 36.000, gyilkossággal végződött bűneset kivizsgálása után nyilvánosságra hozza az adott év legbizarrabb ügyeit. Íme, a 12 legelképesztőbb haláleset:

 

1. A 36 éves Alex Mijtust a felesége gyilkolta meg, egy 50 centiméteres vibrátorral felfegyverkezve. Mrs Mijtus megunta férje bizarr szexuális kívánságait, és az 50 centis segédeszközt teljes egészében férje hátsó fertályába helyezte, olyan súlyos belső sérüléseket okozva, amibe férje belehalt.

2. A 99 éves Debby Mills-Newbroughton az utcán átkelve vesztette életét. Az idős hölgy következő nap töltötte volna be a 100-ik életévét, az úton lánya társaságában éppen a születésnapi bulijára indult volna tolószékében, amikor elütötte a szülinapi tortáját hozó teherautó.

3. Peter Stone (42) halálát 8 éves lánya okozta, akit büntetésből vacsora nélkül a szobájába küldött. A fiatal Samantha Stone úgy érezte, ezt senki nem teheti meg vele büntetlenül, ezért apja kávéjába azonnal 72 darab patkányméreg tablettát rakott. Az áldozat egyetlen korty után holtan fordult le székéről. A kislány felfüggesztett büntetést kapott, mert a bíró szerint nem volt tudatában tettének súlyosságával. A bíró később valószínűleg rájött tévedésére, amikor Samantha egy hónap múlva az anyját ugyanolyan módon próbálta megmérgezni.

4. A 17 éves David Danilt barátnője ölte meg, amikor a randevú után a fiú többet akart. A fiú ajánlatára egy duplacsövű vadászpuska adta meg a választ. Charla (a barátnő) édesapjától kapta a fegyvert "szükség esetére".

5. Javier Halos (27) végzetét a főbérlője okozta. Kirk Weston annyira feldühödött azon, hogy az albérlő már 8 éve nem fizetett bérleti díjat, hogy egy vécédeszkával halálra verte a szerencsétlent.

6. A 44 éves Megan Fry-t 14 rendőr lőtte le, amikor a szerencsétlen nő egy kiképző lőtérre tévedt. Amikor a nő észrevette, hogy az utcán néhány rendőr halad lassan, hirtelen előugrott és azt kiáltotta "Bú!". A rendőrök - azt gondolván, hogy egy előugró céltáblával dolguk - azonnal tüzet nyitottak rá, és a leadott 67 lövésből 40 el is találta a "céltáblát". Az egyik rendőr szerint a nő "nagyon valódinak" tűnt.

7. A 20 éves Julia Smeeth-t Michael nevű bátyja egy mobiltelefonnal verte agyon, mivel a lány túl sokat beszélt. Az áldozat halálát egy törött antenna okozta.

8. A híres amerikai atomtudós, Harold Simms meggyilkolta feleségét, mert az megcsalta a szomszéddal. Az asszony szemfestékét kicserélte uránium tartalmú keverékre, ami 3 hónap alatt végzett Helena Simms-szel. Bár az áldozat a sugárbetegség összes szimptómáját mutatta (kihullott a haja, megromlott a látása), sosem került orvoshoz.

9. John Joe Winter őrmester a felesége autóját megpakolta Trintynitrate nevű robbanóanyaggal (hasonló a C4-hez), és felrobbantotta. A hölgy Ford Taurusa 750 kg robbanóanyagot tartalmazott, ami közel a duplája a 168 áldozatot követelő oklahomai terrortámadás során használt robbanóanyagnak. A robbanást 14 kilométer távolságból is lehetett hallani. Az autó és az áldozat darabjait sosem találták meg, ellenben egy 55 méter mély krátert igen. Az útból kb. 500 méter tűnt el.

10. A 35 éves Patty Wintert szomszédja ölte meg. Falt Hame (a szomszéd) évek óta építgetett egy F6 Phantom repülőgép sugárhajtóművet a kertjében, ami miatt a szomszédasszony erősen tiltakozott a hatalmas hang és a tűzveszély miatt. Miután az asszony feljelentette, egy vasárnap reggel Hame áthívta szomszédját egy csésze kávéra, hogy közben megbeszéljék a helyzetet. Az asszony nem tudta, hogy galád szomszédja megváltoztatta a hajtómű helyzetét. Amikor hazafelé tartott, Hame beindította a sugárhajtóművet, aminek forró gázcsóvája azonnal megölte a szomszédot, körvonalait beleégetve a betonba.

11. A homoszexuális Michael Lewis a "Die Hard - Az élet mindig drága" című filmből merített inspirációt, hogy leszámoljon csalárd barátjával. Elkábította Tony Berry-t, beöltöztette egy kétoldalas hirdetőtáblába, amelynek egyik oldalán a "Halál a niggerekre!", a másikon, pedig az "Isten szereti a Klu Klux Klant!" feliratokat mázolta. Lewis ezután áldozatával Harlembe hajtott, és kitette az utcán a szerencsétlent. Berry 2 percen belül halott volt.

12. A 26 éves Conrad Middletont ikertestvére gyilkolta meg, miután nem tudtak megegyezni a szüleik halála után rájuk hagyott ház tulajdonjogán. Conrad légúti problémával küszködött, nem érezte a szagokat, ezt kihasználva Brian kinyitotta a házban található 3 gázcsapott, gázzal elárasztva azt. Kint hagyott az asztalon egy doboz szivart, egy öngyújtót és egy cetlit, "Bocsáss meg" felirattal. Conrad rágyújtott, egy mozdulattal elpusztítva a házat és saját magát.

 

 

Jópofa érdekességek

 

1. A könyv eladási listát a biblia vezeti második a Harry Potter

2. Egy demográfiai felmérés szerint a szaporodási átlagokat figyelembe véve, 2020-ra több roma lesz Magyarországon, mint magyar

3. A kacsa hápogása nem visszahangzik, és senki sem tudja, miért. : -)

4. Bulgáriában az igen bólintás nemet jelent a nem fejrázás pedig igent.

5. A TETRIS nevű játékot egy 15 éves orosz pali találta fel, és pár ezer dollárt kapott érte. (mert eladta a jogot)

6. Az átlagember életében 8 pókot eszik meg álmában

7. Állítólag a nő 26 évesen készül fel arra, hogy elveszítse a szüzességét!

8. Hitler anyja komolyan fontolgatta az abortuszt, de az orvosa lebeszélte róla

9. Génjeink 70%-a azonos a gilisztákéval, de úgy tűnik ez az arány a politikusoknál magasabb!

10. Ha egy fogat egy hónapra kólába tennénk, eltűnne.

11. 2020-ra 4-szer annyi nő lesz, mint férfi.

12. A Nike logóját egy amerikai egyetemista találta ki, és 36 dollárt kapott érte... (ez 1964-ben volt)

13. A USA-ban évi 25 millió műanyag flakont dobnak ki.

14. Statisztikák szerint, több az esélye annak, amikor bekapcsolod a tv-t, reklám megy benne, mint értelmes műsor.

15. Kutatások bizonyítják hogy a fém dobozos üdítők száján amit az automatából veszel ki több baktérium van mint a vécé ülőkén.

16. Szerelem: Két objektív személy szubjektív kapcsolata. (Tomi)

17. Ha másodpercenként kb. 3000-et szívsz egy szál cigibe, akkor meggyullad...(én maradok a gyufánál)

18. Néhány eszkimó arra használja a fridzsidert, hogy ne fagyjon meg az étel.

19. Az emberi agy 80%-a víz. (Ez viszont a szőkéknél akár a 99%-ot is eléri)

20. A két legnagyobb IQ-szintet mindkétszer nő érte el. (biztos nem szőke volt)

21. A Föld az egyetlen olyan bolygó, ami nem egy ókori isten után lett elnevezve.

22. Még soha nem volt háború két olyan ország között, ahol országonként legalább egy McDonalds lett volna.

23. Naponta tizenkét újszülött csecsemőt adnak az USA-ban rossz szülőknek.

24. Annyi üzemanyag van egy teli jumbo jetben (ez egy repülő), amennyivel egy átlagos személy- gépkocsival 4-szer körbe lehetne utazni a Földet az egyenlítő mentén.

25. Hatszor nagyobb az esélye annak, hogy egy villám férfit fog megcsapni, mint nőt.

26. Nagyobb viszont az esélyünk, hogy belénk csap a villám, mint hogy megnyerjük az ötöst a lottón!

27. A test legerősebb izma a nyelvben van. (Mmmmm...)

28. Az átlagember jobban fél a pókoktól, mint a haláltól.

29. Ha falba vered a fejedet, az óránként 150 kalóriát emészt fel.

30. Az emberi test elég nyomást termel ahhoz, hogy a vér akár 15 méterre is kispricceljen.

31. Ha 6 éven és 9 hónapon keresztül folyamatosan szellentesz, annyi gázt termelhetsz, amelynek energiája felér egy atombombáéval. (Ez már elgondolkodtató...!)

32. Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofánvágd vele az ilyen seggfejeket.

33. Ha 8 éven, 7 hónapon és 6 napon keresztül üvöltesz, elég hangenergiát termelsz egy csésze kávé felmelegítéséhez.(Úgy tűnik, nem éri meg a ráfordítást...)

 

A Wiley kiadónál jelent meg a How Things Work: The Physics of Everyday Life (Hogyan mûködik...: A mindennapok fizikája) címû könyv. Ebből az izgalmasan érdekes műből találhatók itt részletek. Ezen kívül itt van még Makrai Tibor István alezredes Túlélőiskola c. három részes írása azoknak, akik Rambo-t akarnak játszani vagy csak ismereteiket szeretnék bővíteni az Ember és Természet kapcsolatáról...Plusz még egy bónusz: Optikai csalódások

Vissza az oldal --->> Tetejére